19 Nisan 2010 Pazartesi

Bisiklet


Nerdeyse 1.5 sene olacak Amsterdam'a taşınalı ve ben cumartesi günü bisikletli olabildim. Tabi ki eşimin zoruyla:) Dilinde tüy bitmişti adamın alalım demekten ama ben binemem diye yanaşmıyordum bir türlü. Sonunda canına tak dedi ve cumartesi günü tıpış tıpış gittik ve aldık. Tabi benim boyuma göre olanını bulmakta zorlansak da, malum adamlar bize tepeden bakıyorlar. 1.60 lık boyumla onların bindiği bisikletler beni korkutuyordu. Nostalji dedikleri bir model var ve benim hoşuma gidiyordu. Kullanırken dimdik duruyorsun niyeyse gözüme güzel geliyor o duruş. İstediğim modelde bulduk bana uygun bir tane ve cumartesi günü aldık. Eşim hemen denememizi istedi ama ben misafir geleceğini bahane ederek bir gün daha kazandım.

Çocukluğumda binmiştim bisiklete ve severdim ama üzerinden 20 küsur sene geçtiği için korkuyordum. Cumartesiyi atlattım ama pazar günü misafirlerimiz gittikten sonra başıma dikildi ve "hadi hazırlan gidiyoruz" dedi. Ben "hayatım yorgunum, misafirlerimiz yeni gitti. zaten nerede kullanacagım önce alışmam lazım" bahaneleri öne sürsemde dinlemedi ve gittik yakındaki parka.

" Tut beni, düşeceğim, korkuyorum...." gibi saçmalıklarıma rağmen bindim ve bir iki yalpalamadan sonra baktım gidiyorum. Tabi düz gidiyorum, henüz dönüşlerim sorunlu:) Yıllar sonra binmişim bu kadarda olur dedim. Aldığım modelin freni pedallarda. Yani geri çevridiğimde duracak. Biraz zorladı öyle olması ama alıştım gibi.

Şimdi her akşam alıştırma turları yapacağız parkda. Bir hafta sonra trafiğe çıkabilirmişim:) Acaba diyorum bisikletin arkasına "dikkat acemi sürücü" yazdırsam nasıl olur? Böylelikle belki kazaları önleyebilirim:))
Geçen sene eşimin bisikletiyle çektiğim bir fotoğraf.


7 yorum:

  1. super, cok guzel bir haber,, bence de amsterdamda, hayir yani genel olarak hollandada hatta boyle duz bir avrupa ulkesinde oturup da kisa mesafelerde ulasim araci olarak bisiklet kullanmamak buyuk gunah... hadi tr'de suremezsin trafikte oldururler adami, hele de kadin bisikletliyi,, ama burasi oyle degil, alisinca cok seveceksin,, cesaretin icin tebrik ediyorum, umarim en kisa zamanda daha uzun bisiklet gezilerine de cikarsiniz,,

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. yaban, haklısın. burada yaşayıp da bisiklete binmemek olmazdı. deniyorum bakalım, alışırım umarım en kısa zamanda. Düşmedim ama hiç:))

    YanıtlaSil
  4. Benim de 1.5 yil oldu, ve ayyynen senin gibiyim! Henuz cesaret edemedim 20 yildan sonra, hadi bakalim senin trafige cikisin gaz versin bana :)

    YanıtlaSil
  5. Simdiden hayirlii ve ugurlu olsun arkadasim. Benim bisiklet konusunda hosuma giden seylerden birisi suruculer donerken ,donecekleri yonu elleriyle kaldirip gosteriyorlar, sen de simdi oyle yapicaksin haliyle, ama bunun icin bikac saniye de olsa elinin bir tanesini birakip ,tek elle direksiyonu kontrol etmen gerekecek, parkta onun da provasini yaparsin :)

    yeni bisikletinin resimlerini beklerim ;) sevgiler..muck!

    YanıtlaSil
  6. eliza, ben seni daha eski zannediyordum:) Dün parktan eve kadar geldim. Karşımızda park ama olsun:))Daha ileriye gidebildiğimde haber veririm:))

    YanıtlaSil
  7. Gözde, sağol canım. çekerim fotoğraf ve koyarım. perşembe günü seni gelinlikle çekelim Türkiye'ye yollarız:))

    YanıtlaSil