14 Nisan 2010 Çarşamba

Dün

Dün öğleden sonra Den Haag'da oturan bir arkadaşımla buluşacaktık. Amsterdam'daki bir üniversiteyle doktora için görüşecekti ve sonra benimle buluşacaktı. Ama işi uzadı ve görüşmemiz akşama kaldı. Nişanlısıyla bize geldiler ve yemek için nereye gidelim dedik. Aslında evin yakınlarında Türk bir restaurant açıldı ama bir türlü gidemedik. Birkaç kere niyetlendik ama hep vazgeçtik, acaba oraya gidip denesek mi derken aklıma yaban'ın ve dudu'nun söz ettikleri Maydanoz geldi. İki tane olumdu görüş aldığımıza göre oraya gidebilriz dedik ve gittik. Güzel bir yerdi. Ama benim için şöyle bir sorun var, mezelerde sarımsaksız birşey bulamadım. Tabi meze dediğin sarımsaksız olmaz ama ben sarımsaktan nefret ederim. Eve bile almam. Garsonumuzun adı Kazım'dı yanlış hatırlamıyorsam, her getirdiğinde "çok az var, bir tadın anlamazsınız bile" dedi. ama bilmiyor ki benim ne denli nefret ettiğimi:) Neyse bende ne zamandır yemediğim arnavut ciğerinden yedim. Masadaki diğer 3 kişi gelenleri beğendiğine göre güzel bir restaurant demektir:) Sık sık gideriz diye düşünüyorum çünkü sevgili kocam bir kasa efes siparişi verdi. Buradaki marketlerde bulamıyoruz ve kendisi pek sever efesi, hemen nereden aldığını sordu tabiki onlara toptan geliyormuş ama bizim için bir kasa alabileceğini belirtti ve sipariş verdik. Artık restauranta gidip bir kasa efesimizi alıp çıkabiliriz:)) Arkamızdan demiştir adam biri sarımsak yemez diğeri başka biraz yokmuş gibi efesi kasayla ister:)))
Burada gittiğimiz ikinci Türk restaurantı oldu. İlki Levant'dı. Orasını da sevmiştim ben ve hatta yediğim enginar salatasına bayılmıştım. Kullandıkları zeytinyağı soracaktım ama çekinmiştim, bir dahaki gittiğimde sorarım. Kasayla efes siparişi verdikten sonra zeytinyağı sormak ne demek:)) Levant biraz daha özel günlerde gidlebilecek gibi bence.
Onun haricinde gitmediğim ama duyduğum Türk restaurantlarını şunlar.

Orontes
40 Albert Cuypstraat, 1072CV Amsterdam
020- 67 96 225

Divan
Elandsgracht 14, 1016TV Amsterdam
020 - 626 82 39

Birde Maydanozun olduğu cadde Kilim isminde bir tane gördüm ama bilmiyorum nasıl bir yerdir. Link verme işini beceremediğim için veremiyorum, üzgünüm:(


10 yorum:

  1. Kilim'i es geciniz, Divan guzeldir-severim, Levant'in zeytinyagini da ben ogreneyim sana :)

    YanıtlaSil
  2. Kilim ve Divan konusunda aynen Duygu gibi dusunuyorum. Veee henuz kesfetmediyseniz eti kebabi en guzel olani soyluyorum..Van Woo uzerinde Revan var. Gercekten guzel. 4 ile gidilince neredeyse onunde iniliyo...

    YanıtlaSil
  3. dudu, sevinirim öğrenirsen:) kilim'ide listeden çıkardım.
    eliza, Revan'ı duymamıştık, en kısa zamanda gideriz.
    yaban'ın ve ikinizin bloglarından yeri yerler öğreniyoruz iyi oluyor:))

    YanıtlaSil
  4. Pianthus,
    Ben de sana yeni kesfettigimiz bir turk kasabini onermek istiyorum. Ayni zamanda market gibi. Bizim simdiye kadar Amsterdam'da en begendigimiz et urunleri oradan aldiklarimiz.

    Anatolian (kasabin adi:))

    Burg de Vlugtlaan 55
    1063BG Amsterdam
    +31 206146610

    YanıtlaSil
  5. Aslı, teşekkürler kasap için. Türk marketten alıyorum bende ve fena değil ama senin dediğini de deniyecegim:)

    YanıtlaSil
  6. yasasin amsterdamdaki turk bloggerlar dayanismasi,,,

    YanıtlaSil
  7. yaban, bencede yaşasın:) sizden bir sürü şey öğreniyorum iyi oluyor bizim için.

    YanıtlaSil
  8. ben de senden ogreniyorum pianthus,, mesela cizgi roman dukkani,, sen benden cok geziyorsundur amsterdamda,, ben uzaktayim yine, her zaman gelemiyorum amsterdama,,

    YanıtlaSil
  9. Merhaba :)
    Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler... Amsterdam'da yaşadığınızı okudum ve size bir restorantdan bahsetmek istedim :)
    adı 'Mi sueno', bir Arjantin restorantı hatta Amsterdam'ın en iyi Arjantin restorantı seçilmişliği var, sahibi Türk, çok yakın bir aile dostumuzdur, belki bir ara ziyaret eder selamımı söylersiniz ;)
    Sevgiler,
    Ahu

    YanıtlaSil
  10. Öneriniz için teşekkür Ahu Hanım. En kısa zamanda gitmeye çalışacağım. Burada yeni sayılırım o yüzden yeni mekanlar öğrenmek güzel oluyor:) selamlar.

    YanıtlaSil