23 Nisan 2010 Cuma

GELİN





Uzun yıllar oldu ben evleneli ve gelinlik modeli bakmayalı. Unutmuşum nasıl bir telaş olduğunu..
Perşembe günü Gözde ile gelinlik provasına gittim. Aslında prova demek doğru olmaz model beğenmek için iki magaza ile görüştük.
Amsterdam'da Pronovias satan iki yerden randevu almış ve beraber gittik. Bir tanesi Beethovenstraat'da diğeri ise Stadionweg üzerindeydi.
İlkinde pek memnun olduğumuz söylenemez. Birkaç modelle gitmişti arkadaşım elinde ve görevliye bunlara benzer birşeyler istediğini söyledi.
Ama hanımefendi bize sadece bir model gösterdi ve başka seçenek sunmadı. Elinde olmayabilir çünkü küçük bir yerdi ama daha güleryüzlü bir hizmet beklerdik.
Birşey sorduğumuzda kocaman mavi gözlerini döndüre döndüre konuşmasıyla 20 dakika içinde çıktık. Diğeri ise çok daha iyiydi. Satıcı örneklerimize göre elindeki modelleri ve diğer alternatifleri gösterdi. Çeşitli seçenekler sundu, gelinlikle beraber ayakkabı ve çanta modelleride gösterdi. Bunun da kocaman mavi gözleri vardı ama döndüre döndüre konuşmadı:)
Aslında Türkiye'den alacak ama burada bir modele karar verip şimdiden Türkiye'ye sipariş vermek istiyordu.Ama galiba haftaya Türkiye'ye gittiğinde karar verecek.
Oradan diğer alışverişimizi halettemeye yani mutfak eşyasını aramaya başladık. İkimizde pek bir yer bilmiyoruz o yüzden önümüze gelen heryere girdik. Sürekli de "Türkiye'de şurada bulurduk, şu fiyata olurdu" diye konuşuyoruz. Türkiye'yle kıyaslamaktan ne zaman vazgeçeceğiz bilmiyorum. Birkaç yeri dolaştıktan sonra istediklerimizi Bijenkorf'da buluruz dedik ve oaraya geçtik.İlk başta kafesinde bir mola, sabahtan beri dolaşmaktan yorulmuştuk.
Sonrada mutfak gereçlerinin olduğu katta konuşlandık:) Villeroy&Boch'un çatal-bıçak takımını ve bir iki ufak tefek mutfak eşyası aldık. Sabah 10.30 da buluştuk ve saat 19 da eşlerimizle buluştuk. Nişanlısına göre pek bir iş halledemedik ama bize göre çok iş hallettik ve yorulduk:)
Bütün günden anladığım ülkemizde herşeyi çok daha rahat ve uygun fiyata bulabiliyoruz, hizmet kaliteside çok yüksek. Gene memleket özlemim arttı galiba:)

3 yorum:

  1. "Ceyiz" olarak yaninda sadece kiyafet-ayakkabi-canta getiren ben de ayni sorunlari yasamistim. Bir de tabii ne gerekli, ne alinir, nerde alinir bilmedigim icin zor olmustu. Hala daha bir yigin eksik var ve ben hala TR'den kiyafetlerimi tasiyorum buraya :))) Gozde'ye de kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. Dudu, farklı bir ülkede yeni düzen kurmak zor gerçekten. Evlilik kolay değil ve ben farklı kültürden birisiyle evlenenleri hep takdir ederim. seni de tabiki arada söyliyeyim dedim:))
    Gözde'ye söylerim:)

    YanıtlaSil
  3. :) Tesekkur ederiiiiiiiiim :)

    YanıtlaSil