27 Mayıs 2011 Cuma

Enginar




Ne zamandır blogla ilgilenemiyorum. Hollanda'dayken galiba çok fazla vaktim varmış. İstanbul'a döndüğümüzden beri bir koşuşturmaca gidiyor. Fotoğraf bile çekemedim. Ben bir yerlere gidiyorum, bize gelenler oluyor vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Allah gelen gideni eksik etmesin ama. Dün gecede misafir vardı yemekte.
Ne pişireceğim diye düşünmek beni geriyor. Ama artık aklıma ilk geleni yapıyorum, en iyisi bu:) Gerçi dün akşam özel sipariş vardı o yüzden zorlandım söylenemez. İzmir'den gelirken getirdiğim enginar dolmaları sofranın özel misafiriydi.
İstanbul'da dolmalık enginar pek bulunmuyor yada ben bulamıyorum. O yüzden enginar zamanında annemden özel sipariş veriyorum dolmalar için. Sağolsun O da doldurup bana gönderiyor. Ama bu sefer bende İzmir'deydim beraber yaptık. Bunca yıldır bir güzel yerim dolmaları ama nasıl yapılır diye merak etmemişim. Tek sorun enginarın temzilenmesi onun haricinde hemen yapılan ve hemen de yenilen bir yemek:)
Blogu tesadüfen okuyup merak eden olursa diye yazayım tarifini:) Temizlendikten sonra enginarları içini dolduruyorsunuz. Un,zeytinyağ,su,tuz ve limon sulu bir karışım yapıp üzerine döküyorsunuz ve düdüklüde 15 dk. kadar pişiriyorsunuz. İçi ise dolma içi gibi. Tek farkı malzemenin çiğ olması ve bol yeşillikli olması. Yani çiğ pirinç, maydanoz, dereotu,nane, taze soğan karışıp içine dolduruluyor.
Enginar hastası biri olarak her öğün enginarın etlisi hariç her türlüsünü yiyebilirim:)



2 yorum:

  1. iste Izmirli farki :)
    her gun olsa yerim ama evet etsiz olacak hatta mumkunse dolma olacak. Hatta son izmire gittigimde de yemege doyamadim :)
    Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  2. Gülçin, sanada afiyet olsun. Hollanda'da olsaydım yollardım ama kısmet:) Haberin vardır ama Turk marketlerde dondurulmuş enginar var. Yani çanak kısmı, gayette lezzetli oluyor. Ayrıca bizim oradakine arada normalide gelirdi, çok dolmalık değil ama deneyebilirsin:)

    YanıtlaSil