13 Haziran 2010 Pazar

Duruş


Bugün Leidseplein'da gördüğüm ve bana çok ilginç gelen bir görüntü.

11 yorum:

  1. nasi yaa? photoshop mu? :))

    YanıtlaSil
  2. değil:) evde denedim beceremedim:)))))))

    YanıtlaSil
  3. super gorunuyor,, keske ben de rastlasaymisim, fotografli blogum icin super olurdu,,
    peki ama nasil havada durabiliyor,, o tek sopanin uzerinde mi oturuyor??

    YanıtlaSil
  4. yaban, nasıl duruyor bilmiyorum. Biz gittiğimizde zaten bu durumdaydı. yani başlamasını görmedim. Sol taraftaki sopadan destek alıyor ama nasıl beceriyor bilmiyorum:) İstiyorsan kullanabilirsin fotoğrafı. İster buradan indir istersen mail atayım.

    YanıtlaSil
  5. yooo kullanamam... kendi cektigim fotograflari koyuyorum,, tesekkurler yine de onerin icin,, :))

    YanıtlaSil
  6. "Bugün Leidseplein'da gördüğüm ve bana çok ilginç gelen bir görüntü" açıklamasını okuyunca fotoğrafa odaklanıp bunun gerçek mi, yoksa illüstrasyon mu olduğunu anlamaya çalıştım. Peki anlayabildim mi? Hayır... Bir ademoğlu asasını almış "sol" yanına ve fizik kurallarını alt üst ederek yükselmiş nirvanaya. Amsterdam gibi marjinal bir şehrin "aktiviteleri" ile ünlü meydanında inanç ve tevekkülün insanı zirveye çıkartan fotoğrafına bakarken tuhaf bir ironi ile karşılaştım. Burası Kabe değil ve bu da bir fotoğraf değil. Fotoğraftan öte bir belge. Nesne ve inanç arasındaki ruhani bağın gözle görülmeyen ama hissedilen varlığını görüntülerken sadece ilginç değil, aynı zamanda ibretlik bir "an"ı fotoğraflamışsınız... Böyle güzel bir fotoğrafı kaçırmamış olmak bir şanstı, paylaşım için teşekkürler. İzin verirseniz çalmak istiyorum, ama sonra da domateslere dalacağım. Çünkü onlar da havada ve üstelik dalında. En iyisi kaçmak galiba...

    YanıtlaSil
  7. Aaaaa nasil yani yahu? Bin82 kere leidsepleinden gectim, ki koca sehrin en sevdigim noktalarindandir, bu abiye denk gelmemisim :)

    YanıtlaSil
  8. Bulut, güzel yorumunuz için teşekkürler:)
    Eliza, bende ilk defa gördüm. Bir dahakine başını görmek istiyorum. O duruşu nasıl aldı merak ediyorum ama bakalım rastlayabilecek miyiz:)

    YanıtlaSil
  9. bunu ben de gordum ama sirrini anlayamadim

    YanıtlaSil
  10. Black Pearl, bende anlamadım:) bir dahakine sormayı düşünüyorum. Tabi bir daha görürsem.

    YanıtlaSil