4 Mart 2010 Perşembe

İnsanlar


Birkaç fotoğraf sitesine üyeyim. Bugün o sitelerden birinde ana sayfadaki fotoğraflara baktım ve birkez daha herkesin puan peşinde koştuğunu anladım.
Benim için bu siteler fotoğraf izlemek ve paylaşmak anlamına geliyor. Ama başkaları için ana sayfada yer almak hırs halina gelmiş. Herkes istediğini çekmekte özgürdür. Çektiğini yayınlarsın ve beğenenler gelir yorum yapar. Ama sırf bende fazla puan alayım ve ana sayfaya çıkayım diye yüklenen her fotoğrafa yorum yapılmaz. Sıradan bir fotoğraf böylelikle 80-90 eleştiri alıp ana sayfaya çıkabiliyor.
Oradaki amaç bence paylaşmak ve birşeyler öğrenmek. Hataların gösterilmesi lazım ama göstermeye kalktığında sen kötü oluyorsun. Arkadaşlıklar kurmak çok güzel ama hatalarında gösterilmesi laızm. "Aman o benim fotoğrafıma geliyor bende gidip tam puan vereyim, ayıp olmasın" mantığıyla sitenin amacına aykırı davranmış oluyorlar. Ama çoğu kimsede bundan memnun.Herkesin çektikleri kendisi için özel ve güzeldir. Bende çektiğim birçok fotoğrafı beğenirim ama hatalarımında gösterilmesini isterim.
Benimki de kendi kendine konuşmak işte. Sevdiğim sitelerden birinde anasayfaya yakışmayan sıradan fotoğrafları görünce yazdım.

2 yorum:

  1. Teşekkürler yaban, okudum:) Tuhaf bir işleyişleri var bu sitelerin."Sen bana gel ben sana geleyim. Gelmezsen senden birşey olmaz:))" Ben fotoğrafımı yükleyip çıkıyorum aslında, pek karışmıyorum aralarına:)

    YanıtlaSil